Liviu Țerfea

Liviu Țerfea s-a născut în data de 16 noiembrie 1969 în localitatea Ocoliş, județul Alba.

A început studiile gimnaziale în comuna natală, urmând apoi cele liceale la Baia Mare, pe care le va absolvii în anul 1988 la specialitatea topografie.

Urmează apoi stagiul militar la grăniceri, pe parcursul căruia având loc un eveniment care a schimbat profund societatea românească, vorbim aici de Revoluția română, după care va urma lăsarea la vatră.

După stagiul militar a predat ca învățător la şcoala rurală Runc, din comuna natală, timp in care a cochetat si cu unele studii de jurnalism la Univ. Avram Iancu din Cluj-Napoca. 

Din anul 1993 se dedică meseriei de polițist fiind absolvent al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție Al.I.Cuza din Bucuresti, ocupație pe care o va desfăşura timp de 27 de ani, până in anul 2020.Pe parcursul carierei a lucrat în oraşele Baia Mare, Cluj-Napoca si Bucureşti, având şi o misiune externă in Regatul Spaniei in anul 2006.

De la 10 ani a cochetat cu fotbalul in calitate de suporter, adunând un bagaj imens de informatie, materializată in două cărți “Dinamo dragostea mea” apărută in 1993 si “Epopeea câinilor roşii”-2001, in momentul de față având in lucru alte 3 cărți despre istoria fotbalului romanesc. În prezent colaborează cu PhoenixRadio unde realizează rubrica sportivă intitulată Secvențe din Istoria Fotbalului! 


“Prietenii de la PhoenixRadio mi-au cerut și o scurtă descriere în cheie autoironică, însă cum sunt ardelean, adică mă mișc mai încet, tot ce pot să vă spun este că încă lucrez la ea”